Greitai vakarienei. Labai tinka ant žalių grikių, bolivinės balandos, ryžių ar lęšių. Receptas adaptuotas iš Green Kitchen Home knygos.
1 šaukštas Ghee sviesto
1 svogūnas
1 nedidelis pankolis
2 skiltelės česnako
1 pakelis standaus šilkinio tofu (‘firm silken tofu’)
300 g šviežių špinatų
sauja šviežių voveraičių
druskos, šviežiai maltų pipirų
harisos prieskonių mišinio (nebūtina)
Pankolį supjaustau labai plonais griežinėliais ir dedu į keptuvę kartu su Ghee sviestu ir smulkintu svogūnu. Kepu ant labai nedidelės ugnies, kad lėtai lėtai karamelizuotųsi. Kai jau atrodo visai minkšti ir skonis salstelėjęs, bet nesurudavę svogūnai bei pankoliai, dedu česnaką ir dar kepu porą minučių. Tada suberiu kubeliais pjaustytą tofu, gerai išmaišau ir toliau kepu, kol pjaunu ir smulkinu špinatus bei voveraites. Kai apkepa tofu, sudedu į keptuvę špinatus ir kepu, kol visai suminkštėja, bet nepraranda gražios žalumos (perkepti špinatai tampa murzinos žalios spalvos). Pagardinu druska ir pipirais. Atskirai kitoje keptuvėje pakepu voveraites – pas mus yra dar nevalgančių laukinių grybų. Jei kepčiau tik suaugusiems, dėčiau voveraites į bendrą keptuvę prieš špinatus, kai tofu jau apkepa. Šį kartą patiekiau ant virtų žaliųjų lęšių. Jei norisi aštriau, labai tinka harisos prieskonių mišinys – barstau jau ant paruošto patiekalo.