Tofu puriukas

Puriuku mano a.a. močiutė vadindavo scrambled eggs (plaktą kiaušinienę). Man tai vienas skaniausių patiekalų iki šiol – susviesteliu pakepta, bet netradiciškai smulkiai suplakta kiaušinienė. Paskutiniu metu pastebėjau, kad labai populiarėja veganiška puriuko versiją – šią irgi labai mėgstu, buvo vienas pirmų patiekalų, kuriuos gaminau nusipirkus tuo metu dar šviežią Ottolenghi “Simple” receptų knygą. Ir vienas labai geras dalykas, kurį išmokau iš tos knygos – tai naudoti ne paprastą, o šilkinį tofu šiam patiekalui. Drėgmės ir purumo prasme neatsilieka nuo mano močiutės puriuko. Tai kartais tokį valgau pusryčiams, o kartais – greitiems pietums, jei dirbu iš namų, arba greitai vakarienei.

 

Tofu puriukas (porcija 2 asmenims)

400g šilkinio tofu (nuspausto, kad dalis vandens pasišalintų)

1 nedidelio mėlynojo svogūno

1 šaukšto Ghee sviesto

Harisos prieskonių mišinio pagal skonį (harisa gali būti labai aštri ar nelabai, tai verta pirma prasitestuoti. Jei harisos nerandat, galima nesunkiai ją pasigaminti, receptų yra internete)

druskos, pipirų

Keptuvėje išlydau Ghee sviestą ir lėtai kepu griežinėliais pjaustytus svogūnus, kad susikaramelizuotų. Kai svogūnai jau minkšti ir salstelėję, verčiu į keptuvę tofu, pamaigau kepimo lentele, kad sukristų į norimo dydžio gabalėlius, tuomet beriu prieskonius, gerai išmaišau ir pakepu dar kelias minutes (ilgai nereikia, kol tofu sušyla). Nuotraukoj puriukas patiektas ant juodos duonos riekės su trintu avokadu (avokadas + alyvuogių aliejus + druska, pipirai), galima valgyti ir kitaip, labai rekomenduoju duoną su sviesteliu šalia puriuko. Skanaus!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *