Jau visiškai “sėdau” ant juodųjų lęšių ir juodalapio kopūsto derinio… Turiu pripažinti, kad įtraukti daugiau daržovių į savo racioną kai kuriomis dienomis man būna itin sudėtinga, ypač tada, kai esu prastos nuotaikos, norisi komfortiško maisto ar tiesiog neturiu jėgų galvoti apie receptus ir daug laiko užimančią laiko gamybą. Tokiems atvejams atradau sau labai tinkantį, tikiu, tinkantį ir daugeliui iš mūsų, būdą suvalgyti dienos daržovių normą – daržoves aš maišau su kitais “komfortiškais” maistais ir taip valgau puikiai subalansuotus patiekalus. Vienas mano mėgstamiausių “komfortiškų” ingridientų – juodieji ar prancūziškieji (kitaip tariant, mažieji) lęšiai su daržovėmis ir kokiu itin skaniu padažu.
Receptui reikės (2 porcijoms):
1 mėlynosios morkos
4 saujų smulkinto juodalapio kopūsto (angl. kale)
100 g juodųjų arba prancūziškųjų lęšių
saujos daigintų rugių
Padažo receptą rasite čia: http://www.maziaucukraus.lt/lesiai-su-orkaiteje-keptomis-darzovemis/
- Sudėkite virti lęšius.
- Juodalapio kopūsto kietuosius stiebus išrinkite (salotoms jie per kieti), palikite tik smulkintus lapelius (aš perku juodalapį kopūstą jau stambiai smulkintą, jei gaunate jo nesmulkintais lapais, susismulkinkite patys). Lapus gerai rankomis išmasažuokite, jie taps lengviau ir maloniau kramtomi.
- Morką sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Į dubenį dėkite juodalapį kopūstą, morkas, išvirusius ir po šaltu valdeniu perplautus lęšius, daigintus rugius. Pasigaminkite padažą ir porą jo šauktų dėkite ant salotų – viską gerai išmaišykite.
Skanaus!