Lęšiai su burata keturiems metų laikams

Čia toks receptas be recepto. Greičiau pasidalinimas mūsų mėgstamo patiekalo idėja. Smagiausia tai, kad patiekalas keičiasi pagal tai, koks metų laikas ir kokios daržovės/vaisiai/uogos tuo metu sezone.

2 asmenims

0,5 puodelio Beluga lęšių – išvirti

2 buratų

Pagal sezoną – rudenį

Ketvirčio Hokaido moliūgo

1 didelės spalvotos morkos

1 saldžios bulvės

2 pastarnokų

Kekės besėklių vynuogių

Poros šauktų alyvuogių aliejaus

Poros šaukštų kanapių aliejaus

Druskos, pipirų

Daržoves supjaustyti kubeliais,  dėti į dubenį kartu su vynuogėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei druska ir iškepti orkaitėje (apie 40-50min). Į lėkštę dėti virtus lęšius, keptas daržoves bei vynuoges, ant viršaus – buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.

Žiemą:

2 raudonųjų burokėlių

2 geltonųjų burokėlių (galima keisti morkomis)

1 česnako galvos

Poros šaukštų kanapių aliejaus

Druskos, pipirų

Burokėlius bei česnako skilteles (ir morkas, jei naudojama) kepti rankovėje orkaitėje apie 1,5val. Iškeptus nulupti, supjaustyti kubeliais burokėlius, nulupti česnaką. Dėti lęšius, daržoves, buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.

Pavasarį:

Saujos įvairių sėklų daigų

Šparagų

1 šaukšto Ghee sviesto

Mėgstamo virto kumpio

Poros šaukštų kanapių aliejaus

Druskos, pipirų

Šparagus apkepti keptuvėje ant Ghee sviesto, padruskinti. Dėti lęšius, šparagus, paplėšytą plonai pjaustytą kumpį, buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.

Vasarą:

1 avokado

Saujos braškių

Įvairių šviežių salotų lapelių

Poros šaukštų kanapių aliejaus

Druskos, pipirų

Avokadą ir braškes pasmulkinti. Į lėkštę dėti salotų lapus, lęšius, avokadą ir braškes, ant viršaus – buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *