Čia toks receptas be recepto. Greičiau pasidalinimas mūsų mėgstamo patiekalo idėja. Smagiausia tai, kad patiekalas keičiasi pagal tai, koks metų laikas ir kokios daržovės/vaisiai/uogos tuo metu sezone.
2 asmenims
0,5 puodelio Beluga lęšių – išvirti
2 buratų
Pagal sezoną – rudenį
Ketvirčio Hokaido moliūgo
1 didelės spalvotos morkos
1 saldžios bulvės
2 pastarnokų
Kekės besėklių vynuogių
Poros šauktų alyvuogių aliejaus
Poros šaukštų kanapių aliejaus
Druskos, pipirų
Daržoves supjaustyti kubeliais, dėti į dubenį kartu su vynuogėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei druska ir iškepti orkaitėje (apie 40-50min). Į lėkštę dėti virtus lęšius, keptas daržoves bei vynuoges, ant viršaus – buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.
Žiemą:
2 raudonųjų burokėlių
2 geltonųjų burokėlių (galima keisti morkomis)
1 česnako galvos
Poros šaukštų kanapių aliejaus
Druskos, pipirų
Burokėlius bei česnako skilteles (ir morkas, jei naudojama) kepti rankovėje orkaitėje apie 1,5val. Iškeptus nulupti, supjaustyti kubeliais burokėlius, nulupti česnaką. Dėti lęšius, daržoves, buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.
Pavasarį:
Saujos įvairių sėklų daigų
Šparagų
1 šaukšto Ghee sviesto
Mėgstamo virto kumpio
Poros šaukštų kanapių aliejaus
Druskos, pipirų
Šparagus apkepti keptuvėje ant Ghee sviesto, padruskinti. Dėti lęšius, šparagus, paplėšytą plonai pjaustytą kumpį, buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.
Vasarą:
1 avokado
Saujos braškių
Įvairių šviežių salotų lapelių
Poros šaukštų kanapių aliejaus
Druskos, pipirų
Avokadą ir braškes pasmulkinti. Į lėkštę dėti salotų lapus, lęšius, avokadą ir braškes, ant viršaus – buratą, aplieti kanapių aliejumi, apibarstyti šviežiai maltu pipiru.