Praėjusią savaitę užsiverčiau trupučiu mokslinių darbų, tad į virtuvę norėdavosi atlėkti tik trumpam, kad tuojau pat galėčiau grįžti prie rašomojo stalo. Pažįstamas jausmas? Sutinku, taip neturėtų būti. Maistas turėtų būti švenčiamas. Bet kartais tiesiog reikia susiimti ir atidirbti už kai kuriuos darbų atidėliojimus. Ir aš niekada nepasimokau, kad nereikia laukti paskutinės minutės. O ši savaitė žada būti irgi ne ką mažiau darbinga: tai viena iš mano paskutinių savaičių Šveicarijoje, mat nusprendžiau vasarą praleisti Lietuvoje. Bet kartu prie darbingos savaitės jau turiu prikaupusi gerą krūvą receptų, kuriuos po truputį ir aprašysiu. Kai ką dar reikės išbandyti, o kai ką jau su šventine nuotaika suvalgėme savaitgalį.
Šios salotos atsirado iš laiko trūkumo ir iš mano “užsiciklinimo” ties vienu ar keliais produktais. Praėjusi savaitė buvo kiaušinių ir kukurūzų – norėjosi pavasariškų spalvų maiste, bet kartu ir daugiau žalumynų, tad viskas virto šiomis salotomis. Kad jau buvau užsiciklinus ant kiaušinių (matėsi jau ir praėjusiame poste), tai salotoms vietoj padažo naudojau majonezą, nors paprastai būčiau pasirinkusi alyvuogių aliejų, kurį ir rekomenduoju lengvesniam salotų variantui! Nom nom, greit vėl parašysiu!
Vienos porcijos salotoms reikės:
trečdalio Pekino kopūsto
geros saujos sultenių
dviejų kietai virtų kiaušinių
pusės stiklinės kukurūzų
pusės avokado
sezamo sėklų (juodų ar baltų)
šaukšto majonezo (dar geriau – dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus ir trupučio šviežių citrinos sulčių)
šviežiai maltų pipirų
1. Viską supjaustome mėgstamo dydžio gabaliukais, sumaišome ir gardžiuojamės!