Pirmasis maisto produktas, kurio labiausiai pasiilgstu išsikrausčiusi iš Lietuvos – tai baltas varškės sūris. Kodėl? Nes tai puikus baltymų šaltinis ir labai universalus ingridientas, kai norisi eksperimentuoti! Na, ir žinoma – fantastiškas skonis.
Man baltas sūris labiausiai patinka dviem būdais: smarkiai suspaustas, pasūdytas ir atriektas itin plonai, dedamas ant sumuštinio – taip valgydavome pusryčiams su seneliais, arba keptas orkaitėje (ar ant griliaus). Keptas baltas sūris jau tikriausiai nieko nestebina, bet ar kada pagalvojote, kad jį kepti galima su krūva daržovių ir aromatingų šviežių prieskonių? Juk taip sveikiau! Šis receptas yra nužiūrėtas ir kiek modifikuotas nuo Sprouted Kitchen kepto „haloumi“ sūrio recepto, bet iš esmės fantastiškai tinka tam puikiam lietuviškam baltam sūriui (tiek varškės, tiek šviežio pieno panyrui).
Dviems žmonėms reikės:
1 balto varškės sūrio
200 gr vyšninių pomidoriukų
Pusės ar visos (pagal skonį) skardinės juodų alyvuogių be kauliukų
3-4 skiltelių česnako
nedidelio pundelio šviežių petražolių
Poros šaukštų itin gryno alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Varškės sūrį supjaustome 1 cm storio riekėmis. Vyšninius pomidoriukus pjaunam per pusę, alyguoges į dvi ar tris galis, česnaką ir petražoles susmulkinam.
3. Dedam viską į vieną dubenį, užpilam alyvuogių aliejumi, pabarstom druskos ir pipiriukų, gerai išmaišome. Viską į kepimo indą ir pusvalandžiui į orkaitę!
P.S. Su tinklaraštininkų diena!
Kokie baklažanai? Ką sumaišyti?? Atrodo, kad nemaišoma turėtų būt….
Baklažanai liko iš analogiško recepto – ten vietoj balto sūrio naudoju baklažaną. Bet visus ingredientus tikrai reikia sumesti į vieną dubenį ir “apvelti” aliejumi, českanais ir prieskoniais – tik maišyti nereikia labai stipriai, kad sūris nesubyrėtų.