Kepenėlių paštetas su baravykais

Kartais pagaunu save, kad mano gaminami patiekalai labai prasilenkia su Insta madom. Ir gal kada šį rudenį pabandysiu pati sumesti rameną ar taco, kai dienos prašysis šildančio maisto, kol kas mielai virtuvėj kuičiuosi su savo nepopuliariais patiekalais.

Vienas iš labai einamų dalykų mūsų namuose – kepenėlių paštetas. Mano a.a. močiutė labai skanų paštetą gamindavo, tad nuo vaikystės tai dažnas – ypač švenčių metu – patiekalas ant stalo. Kai gydytoja liepė atstatyti prarastų baltymų, ypač purinų, kiekį, o vokiškose parduotuvėse pašteto, kurio sudėty kepenėlių (jose ir slypi tas purinas) būtų daugiau nei 20% neradau, ėmiau gaminti pati. Tai pagal a.a. močiutės, tai pagal adaptuotą savo receptą. Mano dvimetis paštetą kabina šaukštais tiesiai iš indelio, apie jokias duonas net nėr kalbos. Matyt, purinų jo augančiam organizmui irgi reikia.

Vištienos kepenėlių paštetas su džiovintais baravykais

400 g atsakingai augintų vištų kepenėlių

2 šaukštai Ghee sviesto

1 morka

1 nedidelis svogūnas

5-7 g džiovintų baravykų (užmerktų per naktį)

125 g sviesto + 2 papildomi nubraukti šaukštai sviesto

druskos, pipirų, lauro lapų papuošimui (nebūtina)

 

Kepenėles iškepu ant keptuvės su 1 šaukštu Ghee sviesto, kol paspaudus nebeteka kraujas. Kitoje keptuvėje ant likusio Ghee kepu smulkiai smulkintą svogūną, morką ir smulkiais kubeliais supjaustytus baravykus. Prieš baigiant kepti daržoves, į keptuvę supilu vandenį, kuriame mirko baravykai, uždengiu keptuvę ir patroškinu, kol vandens lieka vos ant dugno. Išlydau 125 g sviesto. Į virtuvinį kombainą su metaliniu smulkinimo peiliu sudedu kepenėles, troškintas daržoves su skysčiu, lydytą sviestą, druską ir pipirus. Malu, kol viskas tampa vientisa mase. Sudedu į stiklinius indelius ir ant viršaus užpilu dar lydyto sviesto. Palieku atvėsti, o tada į šaldytuvą sustingti.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *