Su mamos ir mano pagerinimais. Receptas labai geras tuo, kad jį galima lengvai keisti – priklausomai nuo skonio ir turimų ingridientų galima keisti prieskonius, daržoves ar ankštinius. Pagrindas lieka pomidorai, svogūnai, česnakai ir vištiena. Absoliutus favoritas šiuo metu mūsų namuose, išsitroškina taip, kad mėsa nuo kaulų krenta.
2 šaukštai ghee sviesto
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnako
1-1,5 kg vištienos šlaunelių su kaulu
1-1,5 kg pomidorų
1 geltonoji paprika
1 stiklinė per naktį mirkytų didžiųjų baltų pupelių (arba avinžirnių)
pusė nedidelės žaliosios cukinijos
pusė nedidelės geltonosios cukinijos (arba tiesiog viena žalioji)
1 a.š. džiovintos maltos paprikos (galima ir aštrios, bet pas mus prigijo švelnusis variantas)
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. džiovinto mairūno (taip pat galima petražolių, baziliko ir pan.)
sultinio arba vandens
druskos
Dideliame puode ant ghee sviesto pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Susmulkinus dedu maždaug pusę kiekio pomidorų, pupas (jos išverda troškiny, tik reikia mirkytas dėt), ant jų – vištienos šlauneles ir vėl kloju pomidorus, sudedu didesniais gbalėliais pjaustytas paprikas. Ant viršaus druska ir prieskoniai, viską užpilu sultiniu (galima ir vandeniu, bet negausiai, tik kad vos apsemtų) ir palieku troškintis bent 1,5-2 val. Likus 45 minutėms iki troškinimo pabaigos sudedu didesniais gabalėliais pjaustytas cukinijas. Patiekiu su laukiniais ryžiais, polenta ar pilnagrūdžiais makaronais.
Skanaus!