Šiemet panorau pasidalinti savo maistinių ir ne tik maistinių kalėdinių dovanų rekomendacijomis. Iš karto pasakau – čia ne reklama! Dalinuosi savo atradimais nuoširdžiai, nes tai lietuviški, kokybiški ir paminėjimo verti dalykai. Kartu tikriausiai išsiduodu, ką pati dovanosiu šiemet ar ko pati labai norėčiau.
Kanapių aliejus „Copper/Field Hemp“
Tokio žalumo kanapių aliejaus niekur nesu mačiusi! Tokio gero skonio irgi dar nesu radusi. Sako, kanapių aliejus yra itin vertingas omegomis, o jo žalumo paslaptis slypi chlorofiluose, kurie kruopščiai išsaugomi spaudimo metu. Kiekviena aliejaus partija yra itin šviežia – Kalėdoms buvo išspaustas šių metų derlius, laukuose atstovėjęs iki vėlyvo rudens.
Nuotrauka: Copper/Field Hemp/FB
Sako, aliejaus bei kanapių sėklų bus Pop-up kalėdinėje mugėje šį savaitgalį.
Šaltyje džiovinti vaisiai „Super Garden“
Kad ir kaip aš bandau tai neigti, reikia pripažinti, kad esu visiška smaližė. Tad ieškodama sveikesnių alternatyvų nei paprastasis cukrus, radau šiuos šaltyje džiovintus vaisius ir uogas! Šis džiovinimo metodas išsaugo visus vitaminus ir mineralus, tad šalia taip geidžiamo saldėsio kartu gaunam ir dozę gerųjų reikalų. Be to, gamintojai yra įsikūrę Panevėžy, mano vaikystės mieste, tad sentimentai čia visai į temą…
Nuotrauka: Super Garden/www.supergarden.lt
Galima užsisakyti tiesiogiai internetu (man siuntinys gana greitai atėjo!) arba partnerių parduotuvėse.
Gėlės parduotuvėse „Botanika“ ir „Soiree“
Man šiuo metu kažkokia gėlių manija užėjusi, o gražios mažos gėlių parduotuvėlės, kuriose galima rasti ne tik kasdienį fikusą ar kaktusą, man kelia visišką silpnybę. Be to, žiemą dovanoti žalumą yra itin smagu!
Nuotrauka: Soiree/FB
Nuotrauka: Botanika/FB
„Owls in Bowls“ ir Evelinos Kudabaitės indai bei interjero detalės
„Owls in Bowls“ indus naudojome knygos „Balansas“ fotografijose, juos naudoja ir restoranas „Stebuklai“, taip pat keletas kitų maisto vietų. Kodėl? Nes jie ypatingai žemiški ir šilti – iš tokių indų valgyti yra be galo malonu.
Nuotrauka: Owls in Bowls/FB
Evelinos medžio drožlių ir ypatingos klijavimo technikos dubenius taip pat turėjome „Balanse“. Nors su šlapiu maistu jie kiek mažiau draugauja, bet kaip interjero detalė ar duonos indas jie atrodo įspūdingai!
Nuotrauka: Evelina Kudabaitė/FB
Knygos iš leidyklų „Lapas“, „Aukso žuvys“ ir „Dvi tylos“
Knygas dovanoti bei gauti gerą knygą yra vienas didžiausių malonumų. „Lapo“ bestselleris Gabijos Grušaitės „Stasys Šaltoka“ tiks tiems, kas vis dar galvoja apie pusmetį Tailande, architektūriniai Vilniaus ir Kauno gidai mėgstantiems miestus ir jų paslaptis, o kiekvienais metais pasižadantiems nuo sausio sportuoti ir sveikai maitintis – paskutiniai „Balanso“ egzemplioriai.
Nuotrauka: Leidykla Lapas/FB
„Aukso žuvys“ turi puikią kolekciją knygų vaikams bei istorinių atiminimų/romanų. Man viena įdomiausių yra Kotrynos Zylės „Didžioji būtybių knyga“ bei pasakojimas „Sibiro haiku“ vaikams.
Nuotrauka: Aukso žuvys/FB
Paskutiniu metu labai smagu sekti „Dvi tylos“ projektus – restorano „Sweet root“ vizualinį pasakojimą apie Lietuvą, mano raugintų daržovių pomėgį praplečiančią „Natūralus rauginimas“ bei kitas sveikatinančios maisto ir kvapų literatūros knygas.
Nuotrauka: Dvi Tylos/FB
Taigi, jei dar kalėdinės dovanos neduoda ramybės, tikiuosi, mano rekomendacijos padės neskausmingai pasiruošti šeimos, draugų ir ramybės periodui!
Ramių, skanių ir šventų!