Ar dar neatsibodo cukinijos? Juk iš principo ruduo tik prasidėjo, bet cukinijų perteklių tikriausiai jau jaučiate ir vis svarstote, ką dar galima iš jų pasigaminti… Hm, nepasiūlysiu ir aš nieko itin stebuklingo – mano cukinijos dažniausiai beveik visos sueina blynams. Bet tuos blynus tikrai galima paįvairinti! Kuo? Jei cukinijos man ima pabosti, aš blynuose keičiu ne jas, o miltus – naudoju įvairiausius ir pačius keisčiausius: nuo avižų ir grikių miltų iki migdolų ir kaštainių. Taip taip, teisingai perskaitėt. Įdomūs miltai keičia viską ir jau gal kiek įgrisusį patiekalą paverčia netikėtu ir fantastišku. Kur gauti įdomesnių miltų? Sveiko maisto parduotuvėse, dideliuose prekybos centruose, ūkininkų turgeliuose. Jei tik turit progą, būtinai griebkit, vos tik rasit, o progų juos išbandyti tikrai bus – svarbu, kad iš raciono neišmestumėt tokių fantastiškų daržovių kaip cukinija.
2 žmonėms reikės:
3 jaunos cukinijos (arba dalis didelės, pagal skonį, bet kuo daugiau cukinijos ir kuo mažiau miltų, tuo geriau)
2 kiaušiniai
2 šaukštai migdolų miltų
3 šaukštai kaštainių miltų
3 šaukštai kvietinių miltų
druskos, pipirų, džiovintų arba šviežių petražolių, džiovinto čiobrelio ir raudonėlio
- Sutarkuokite cukinijas smulkiom juostelėm ir išmaišykite su druska bei džiovintais prieskoniais. Leiskite pastovėti, kad išsiskirtų vanduo iš cukinijų, jo nenupilkite.
- Į cukinijas įmuškite kiaušinius, išplakite. Po truputį dėkite miltus ir maišykite. Kvietinių miltų kiekį keiskite atitinkamai pagal norimą blynų tešlos konsistensiją – aš labiausiai mėgstu itin daržovingus blynus, kai tešla tik švelniai sulipdo daržoves.
- Kepkite keptuvėje įkaitintame lydytame svieste. Patiekite su grietine arba rankiniu smulkintuvu trintu avokadu (avokadas+druska+alyvuogių aliejus+vos vos laimo sulčių).