Bolognese

Tikrų tikriausias komforto maistas. Darau visą puodą, nes kitaip per greitai susivalgo. Pašildytas irgi nuostabus. Dalį galima užšaldyti toms dienoms, kai gaminti nesinori, bet skanaus maisto – labai. Vienas, bet labai svarbus patarimas – naudokite riebesnį faršą, taip skaniau (yra ir mokslinis paaiškinimas tam, bet paprastai pasakius, riebalai geriau perduoda maisto skonio savybes). Esu bandžiusi šitą receptą ir su labai liesu faršu, tai meh, skanu, bet ne taip džiugina.

 

Reikės:

2 šaukštai Ghee sviesto

1 didelis svogūnas

4 skiltelės česnako

2 didelės morkos

Ketvirtis saliero šaknies (galima keisti 2 saliero stiebais)

800 g faršo (80% jautienos, 20% kiaulienos)

2×400 g skardinės konservuotų pomidorų

3 v.š. pomidorų pastos

2 a.š. maltos džiovintos paprikos

1 a.š. džiovinto mairūno

1 a.š. džiovinto raudonėlio

4 lauro lapeliai

druskos, pipirų

Svogūnus, česnaką, morkas ir salierą susmulkinu. Troškinimo puode išlydau Ghee, dedu svogūnus, kai šie pabąla – ir česnakus. Dar pakepu, tada pilu smulkintas morkas ir salierus į puodą, gerai išmaišau ir kepu dar kelias minutes. Tada verčiu į puodą faršą ir kartais pamaišydama kepu, kol visas faršas pakeičia spalvą. Pilu konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, jei labai sausa – šiek tiek vandens. Sudedu visus prieskonius, gerai išmaišau ir ant mažos ugnies troškinu apie 1-1,5 val. Retkarčiais pamaišau. Patiekiu su pilnagrūdžiais makaronais. Skanaus!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *