Blyneliai su maskarpone ir daržovėmis

Kaip laikosi visos tos cukinijos, užaugusios per vasarą? Dar turite ar jau derlius baigtas? Pas mus močiutės dėka jos niekaip nesibaigia. Be to, jau prasideda moliūgai, tad patiekalai tuoj ims sunkėti – tai yra, labiau „paguosti“ rudens vakarais. Nors kol kas dar juk nereikia guosti, ar ne? Kai saulė išlenda kasdien, medžiai po truputį gražiai keičia savo lapų spalvas, o rytais pasitinka šerkšnas, vis galvoju, kad visas ruduo ir galėtų toks būti.

Vieną savaitgalį su mama šiek tiek eksperimentavom ir atradom derinį, kuris man visuomet primins vasarą, nors pasigaminti jį lengva bet kuriuo metų laiku. Tad kol bobų vasara, sekmadieniniams pietums (o gal dar tobuliau – vėlyviems pusryčiams su draugais?!) pristatau puikiai tinkančius švelnius blynelius.

Blyneliai su maskarpone ir orkaitėje keptomis daržovėmis

1 vidutinio dydžio cukinijos

2  puodeliai vyšninių pomidoriukų

3 skiltelės česnako

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

trupučio druskos

200 gr. maskarponės

100 gr. varškės

kelios šakelės šviežio raudonėlio

pusė saujos šviežių baziliko lapelių

lietinių blynų pagal jūsų receptą

sviesto

1. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją supjaustau plonais griežinėliais, pomidoriukus kiek stambesniais. Sumetu į didelį dubenį, išspaudžiu ant daržovių česnako ir pabarstau trupučiu druskos, ir sumaišau viską su alyvuogių aliejumi. Tolygiai išdėlioju ant kepimo skardos, padengtos popieriumi, ir dedu į orkaitę maždaug 20-30 min.

2. Prikepu kalną lietinių blynų (receptą naudoju tokį, prie kurio esu pratus). Tuo metu jau tikrinu, ar daržovės neiškepė. Ištraukiu iš orkaitės, jei atrodo gražiai apskrudusios ir leidžiu šiek tiek atvėsti.

3. Kol daržovės vėsta, kitame dubenyje paruošiu sūrio ir varškės įdarą. Sutrinu varškę per sietelį, kad būtų kuo puresnė, sumaišau su maskarpone bei įdedu šviežių raudonėlio ir baziliko lapelių, truputį druskos. Šviežios žolelės čia groja pirmu smuiku ir būtent jos suteikia tą vasarišką lengvumą.

4. Galiausiai viską vynioju: ant lietinio dedu maskarponės ir varškės mišinio (maždaug šaukštą), gausiai apdengiu daržovėmis ir užlankstau blyno kampus, kad įdaras nepabėgtų (darau kitaip nei pirmoje nuotraukoje – taip pabandžiau, bet įdaras pabėgo). Paruoštus blynus dedu paskrudinti ant keptuvės su įkaitintu sviestu.

Nom nom! Skanaus!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *