Belgiški vafliai su špinatais

Šitų vaflių kepėm tiek, kad net nauja vaflinė užsilenkė. Garantija vaflinę prieš porą dienų jau pakeitė, šaldytuve laukia trys dėžutės špinatų. Orginalus receptas buvo moliūgo vaflių pagal Smitten Kitchen, kurie irgi be galo skanūs, bet aš pakaitaliojau keliose vietose reikalus ir šitie špinatiniai tapo visų šeimos narių favoritu.

Porcija 3-4 asmenims, rekomenduoju tiek ir kepti, nes šalti kitą dieną irgi be galo skanūs.

4 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų

500 ml kefyro

300 g šviežių špinatų

80 g sviesto

1 puodelis kvietinių miltų

2/3 puodelio avižinių miltų

1/2 puodelio migdolų miltų

2 1/4 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. kepimo sodos

1/2 a.š. druskos

Ant nedidelės ugnies išlydau sviestą. Kiaušinio trynius atskiriu ir dedu į didelį dubenį, o baltymus į kitą didelį. Sviestą, trynius ir kefyrą gerai išmaišau, sudedu į masę pusę kiekio špinatų ir rankiniu blenderiu viską smulkinu, kol nelieka špinatų gabalėlių. (Galima šitą procesą daryti ir elektriniame kokteilių plaktuve). Sudedu visus sausus ingridientus į žalią masę ir gerai išmaišau. Tešla išeina gana tiršta. Tuo metu užverdu vandens ir užpilu juo likusius špinatus, kad kiek suglebtų. Išplaku kiaušinio baltymus iki gana standžių, bet ne kietų putų. Atsargiai įmaišau baltymus ir suglebusius špinatus į tešlą. Kepu pagal vaflinės instrukciją, patiekiu su grietine, skysta varške, sūdyta ar garinta lašiša, ar kuo tik fantazija išneša.

Skanaus!

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrReddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *