BALANSAS
Gyvenimas po truputį vėl balansuojasi – daugiau miego, daugiau poilsio, daugiau erdvės galvoje, daugiau sveiko maisto gamybos ir daugiau rūpinimosi savimi. Vienu metu to buvo jau labai mažai, bet sąmoningai mažai – to “mažai” reikėjo tam, kad kartu su Vaida Kurpiene, mitybos specialiste ir studijos “Sulieknėk sveikai” vadove, Martynu Praškevičiumi, vienu įdomiausių ir geriausių Lietuvos šefų ir restorano “Stebuklai” šeimininku, Robertu Daskevičiumi, studijos “I4U” vadovu ir tikriausiai geriausiu maisto fotografu Lietuvoje, ir leidyklomis “Lapas” bei “Aukso žuvys” išleistume knygą, kuri įkvėptų ir padėtų balansuotis savo gyvenimą kitiems – “Balansas: Skanus maistas ir sveikos gyvensenos idėjos aktyviems žmonėms”.
Knygoje sudėjome atsakymus į klausimus, kuriuos nuolat užduoda neprofesionalūs sportininkai: kaip maitintis, kai sportuoji? Ką valgyti prieš ar po treniruotės? Kiek reikia baltymų? Kaip derinti maistą, kad gautum pakankamai energijos? Knygoje gausu sveiko ir skanaus maisto receptų, kuriuos kūrė visi trys autoriai, taip pat nemažai “žmonių kalba” parašytos teorijos, kuri padės lengvai suprasti, kodėl siūlome vienus ar kitus patiekalus, kodėl vienus produktus geriausia valgyti tik ryte, o kitus tik vakare, bei kas iš tiesų vyksta su maistu, kai jis yra išskaidomas į maistingąsias medžiagas mūsų organizme.
Rašyti knygą kartu su Vaida ir Martynu man pačiai buvo neįtikėtina patirtis – nors ir pati labai daug domėjausi sveika bei sportininkų mityba, kulinarija bei patiekalų ruošimo technikomis, rengdama šią knygą išmokau neįtikėtinai daug. Tikriausiai tai būtų mano pagrindinis argumentas, kodėl iš viso reikėtų imtis tokios sudėtingos užduoties ir paaukoti daugybę jėgų, laisvalaikio valandų, ramybės ir socialinio gyvenimo – taip, knygų rašymas reikalauja aukų tuomet, kai tai nėra tavo pagrindinė profesija, bet yra nuostabu, kiek neįtikėtinai daug išmoksti viso to procese.